Splits de eieren in twee verschillende kommen.
Mix het eigeel met de helft van de suiker gedurende 5 minuten tot het luchtig is.
Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf, gebruik hiervoor een mixer of keukenmachine.
Klop de mascarpone los en meng het met het eigeelmengsel.
Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Doop de lange vingers een voor een in de espresso en leg ze als een eerste laag in de schaal. Voeg eventueel een scheutje amaretto-likeur toe aan de espresso voor extra smaak.
Bedek de laag lange vingers met een laag van het mascarpone-eimengsel en strooi er cacaopoeder overheen.
Maak een nieuwe laag lange vingers bovenop en eindig met een laag mascarpone-eimengsel, opnieuw bestrooid met cacaopoeder.
Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal de tiramisu voor het serveren kort uit de koelkast, zodat het iets op kamertemperatuur kan komen.