Ga terug

Klassieke tiramisu

Equipment

  • (Oven)schaal (vierkant of rechthoekig)

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak Lange vingers
  • 250 gram Mascarpone
  • 2 Eieren
  • Cacaopoeder
  • 100 gram Kristalsuiker
  • Espresso
  • Amaretto-likeur Optioneel

Instructies
 

  • Splits de eieren in twee verschillende kommen.
  • Mix het eigeel met de helft van de suiker gedurende 5 minuten tot het luchtig is.
  • Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf, gebruik hiervoor een mixer of keukenmachine.
  • Klop de mascarpone los en meng het met het eigeelmengsel.
  • Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
  • Doop de lange vingers een voor een in de espresso en leg ze als een eerste laag in de schaal. Voeg eventueel een scheutje amaretto-likeur toe aan de espresso voor extra smaak.
  • Bedek de laag lange vingers met een laag van het mascarpone-eimengsel en strooi er cacaopoeder overheen.
  • Maak een nieuwe laag lange vingers bovenop en eindig met een laag mascarpone-eimengsel, opnieuw bestrooid met cacaopoeder.
  • Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de tiramisu voor het serveren kort uit de koelkast, zodat het iets op kamertemperatuur kan komen.