Je bekijkt nu Campings Coromandel

Campings Coromandel

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Nieuw-Zeeland

Het kan veel tijd kosten om een camping uit te zoeken naast de route en alle bezienswaardigheden. Hieronder een overzichtje van mijn favoriete camping spots in de Coromandel Peninsula met alle bezienswaardigheden in de buurt! Wil je meer weten over de ultieme reisroute in Nieuw-Zeeland, lees dan verder hier.

Wentworth Valley Campground (DOC)

Camping: Tenten, staanplaatsen zonder stroom

Kosten: $15 pp per nacht (niet inbegrepen bij DOC pass)

Faciliteiten: Long-drop toilet, water (geen drinkwater), gas bbq, shelter, douche (warm voor $2)

Een supermooie DOC campsite dichtbij Whangamata is Wentworth Valley campground. Buiten het hoogseizoen kun je hier gewoon naartoe rijden en betalen via de honesty box bij de receptie. Tijdens het hoogseizoen is het noodzakelijk vooraf te boeken via de camping website. In deze periode zijn namelijk ook veel Nieuw-Zeelanders op vakantie in Coromandel.

Whangamata beach

Wat te doen in de buurt?

 • Whangamata is een perfecte plek om te Het strand is vrij ondiep en daarmee perfect voor beginners. Er zijn verschillende plekken aan het strand waar je een surfboard en wetsuit kunt huren. Wij deden dit bij surf school Whangamata en betaalden $45 voor 2 uur. Vooraf of na afloop kun je nog voor een lekkere kop koffie of lunch terecht bij Blackies cafe aan het strand.
 • Vanaf de camping kun je een gemakkelijke wandeling van ongeveer een uur maken naar Wentworth falls. Een 50 meter hoge waterval die door veel toeristen wordt overgeslagen, maar zeker de moeite waard is!
 • Bekijk de glow worms als het donker is geworden. Vanaf de camping is het een klein stukje lopen naar de ingang van de grotten waar je veel glow worms kunt zien. Zet je zaklamp uit en misschien vind je er ook nog een paar in de bush rondom de cave!
 • Dichtbij de camping vind je het prachtige Pokohino beach, één van vele prachtige stranden op de Coromandel peninsula.

Wenthworth valley campground

Waikawau Bay Camp (DOC)

Camping: Tenten, staanplaatsen met/zonder stroom

Kosten: $15 pp per nacht (inbegrepen bij DOC pass)

Faciliteiten: Long-drop toilet, water (geen drinkwater), douche

Bijna in het uiterste puntje van Coromandel ligt deze vrij nieuwe DOC camping met vele voorzieningen en zelfs douches! Je moet plekken vooraf online boeken en de DOC pass is in het hoogseizoen niet te gebruiken hier.

Wat te doen in de buurt?

 • Een idyllische baai in de buurt is Opito Bay. Minder bekend dan de befaamde Cathedral Cove en Hot Water Beach maar mooier en minder druk.
 • Nog een strand waar je veel minder toeristen zult vinden is New Chums Beach.
 • Luke’s kitchen is een goede eetplek bekend bij vele locals in met houtoven pizza’s en bier van de tap.

Opoutere beach

Opoutere Coastal Camping

Camping: Tenten, staanplaatsen met/zonder stroom

Kosten: $36/42 per nacht voor 2 personen zonder/met stroom

Faciliteiten: Toilet, (drink)water, keuken, gas bbq, chill room, douche (warm voor $1), wasmachine/droger, afval

Deze camping heeft meer voorziening dan een DOC camping met douches, keuken, en wasgelegenheid. Echtter, het is veel kleiner dan holiday parks waardoor de sfeer nog steeds gemoedelijk blijft. Ander pluspunt, je zit bijna direct aan het strand!

Wat te doen in de buurt?

 • Opoutere Beach ligt direct naast de camping en is op 2 minuten loopafstand. Hier kun je zwemmen, surfen, en spot je misschien de Nieuw-Zeelandse Dotterel of Variable Oyster Catcher.
 • Maak een korte klim naar Mount Paku voor een prachtig uitzicht over de hele baai.
 • Rijd naar het bekende Hahei om Cathedral Cove te bezoeken. Je kunt Cathedral Cove ook bereiken vanuit Whitianga met de fiets en ferry
 • Prachtige uitzichten en verder weg van de toeristen? Ga dan naar de Shakespeare cliffs en Lonely bay. Parkeer de auto langs de weg en je kunt het pad omhoog lopen naar het uitzicht punt.

 

Freedom camping

Ondanks dat er niet heel veel freedom camping plekken zijn, kun je zeker nog een paar parels vinden. Wij stonden bijvoorbeeld bij South End Reserve Pauhanui. Een supermooie plek dicht aan het strand met schone toiletten en een (koude) buitendouche. Zorg dat je op tijd bent want deze plek raakt snel vol!

Pauhanui freedom camping