Je bekijkt nu Druivenjam uit eigen tuin

Druivenjam uit eigen tuin

Niets smaakt zo lekker als het maken van je eigen jam van druiven uit je eigen tuin. Daarnaast zijn druiven uit de supermarkt ook een van de meest bespoten producten.

In dit recept delen we de eenvoudige stappen om heerlijke druivenjam te maken met de druiven die je met liefde hebt gekweekt. Het is een geweldige manier om de natuurlijke zoetheid van je tuin te behouden en te genieten van een smaakvolle traktatie op je eigen brood, toast of desserts. Zie hieronder het recept.

Druivenjam

Equipment

  • Glazen potjes
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Rijpe druiven
  • Geleisuiker volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste hoeveelheid
  • Citroen voor citroensap

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat je de potjes hebt gesteriliseerd door ze minstens 10 minuten in water te koken.
  • Was de druiven grondig en verwijder ze van de tros.
  • Doe de druiven in een grote pan en laat ze minstens 20 minuten zachtjes pruttelen totdat je een dikke massa hebt.
  • Zeef het druivenmengsel zodat je alleen het druivensap overhoudt en doe dit in een nieuwe pan.
  • Weeg precies hoeveel druivensap je hebt en voeg de juiste hoeveelheid geleisuiker toe zoals aangegeven op de verpakking. Voeg ook een klein beetje citroensap toe voor de smaak en om de pectine-actie te stimuleren.
  • Breng dit mengsel aan de kook en zodra het kookt, laat het dan 1 minuut doorkoken.
  • Giet het mengsel onmiddellijk na het koken met behulp van een trechter in de gesteriliseerde glazen potjes.
  • Doe het deksel op de potjes en zet ze ondersteboven neer om een luchtdichte afsluiting te creëren en om de jam lang te kunnen bewaren.
  • Laat de potjes ondersteboven afkoelen, waarbij de jam ook de gewenste dikte krijgt.
  • Nadat alles is afgekoeld, kun je de potjes opslaan in de kast.