Je bekijkt nu 10x Restaurants in Rotterdam

10x Restaurants in Rotterdam

Naast dat Rotterdam zeker een bezoek waard is voor zijn prachtige skyline en talloze bezienswaardigheden, kun je er ook heel goed eten. Staat er een tripje naar Rotterdam op de planning en ben je op zoek naar een goed restaurant?  In deze post geef ik mijn tips voor de beste restaurants in Rotterdam voor ieder budget! 

Héroine

Dit restaurant is gevestigd in het monumentale Industriegebouw en biedt een 5 of 7 gangen menu met eventuele gepaste wijnen. Het eten is heel erg verfijnd en de service is super! Vergeet niet te reserveren, zeker in het weekend kunnen ze snel vol zitten!
Tip: Nog op zoek naar een origineel cadeau? Héroine biedt ook cadeaubonnen aan!

De Matroos en het Meisje

Dit kleinschalige restaurant gelegen aan het sfeervolle Deliplein op Katendrecht. Ze bieden een 4 of 5 gangen menu van de chef, zorgvuldig samengesteld met ingrediënten van het seizoen. Daarbij kun je ook kiezen voor een wijnarrangement. Ook hier is aan te raden om op tijd te reserveren!

Tensai Ramen

Geen tijd om de hele avond te tafelen en houd jij van ramen? Hier kom je heen voor de beste ramen van Rotterdam! 

In 2021 hebben ze flink verbouwd maar de ramen smaakt nog even lekker. Alles is heel erg vers en het is de enige plek in Rotterdam waar ze ook hun eigen ramen noedels maken. 

Vergeet ook niet de authentieke Japanse gyoza te proeven!

La Pizza

La Pizza begon met één vestiging in Rotterdam maar is ondertussen al uitgebreid naar twee, op de Westzeedijk en in Hillegersberg. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten op het terras en het eten is fantastisch. Natuurlijk staan ze bekend om de pizza’s maar vergeet ook niet het dessert over te slaan!
 
Voor mij is een pluspunt hier dat je de pizza’s ook in een maatje kleiner kunt bestellen. Ideaal voor de mensen die normaal nooit zelf een hele pizza op kunnen en een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan. 

Kite

Zin om een minder bekende keuken te proberen? Ga dan naar Afghaans restaurant Kite! Kite serveert authentieke Afghaanse gerechten maar straalt door de strakke inrichting vooral een hele hippe indruk uit. 

Je bestelt kleine gerechtjes die je samen deelt en daarom ideaal voor een avondje eten met vrienden. Ook de cocktails op de kaart vallen altijd goed in de smaak en de muziek op de achtergrond maakt de sfeer helemaal af!

Kwiezien

Ook dit restaurant is gelegen aan het Deliplein op Katendrecht. Het concept van Kwiezien is net iets anders dan bij de meeste restaurants. Hier kun je kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen menu maar deze stel je helemaal zelf samen. Alle gerechten op het menu zijn van dezelfde grootte en daarmee kun je jouw hele menu zelf samenstellen. 

De gerechten zijn daarnaast heerlijk en het kookplezier spat van de hele sfeer af. Ook voor bijzondere wijnen moet je hier zijn en binnen het wijnarrangement weet het personeel je altijd te verrassen met een bijzondere wijn.

Kyatcha

Zin in sushi? Ga dan naar Kyatcha waar je de meest kleurrijke creaties voorgeschoteld krijgt. Ze serveren verrassende smaakcombinaties maar ook de traditionele sushi als je bij de veilige opties wil blijven.
 
Op dit moment heeft Kyatcha twee locaties in Rotterdam, aan de Blaak en in de Foodhallen op de kop van Zuid. Een derde locatie is echter in de maak en binnenkort vind je Kyatcha ook in de Leuvenhaven!

Antichic

Antichic is een klein restaurant, verstopt in het centrum van Rotterdam. Het restaurant werkt met een vast team en een wekelijks wisselend menu gebaseerd op het seizoen. Het enthousiasme van de bediening is heel erg aanstekelijk en alleen maar voor hun beroemde pappardelle met truffel zou ik hierheen gaan!
 
Dit is duidelijk nog één van de verborgen parels van Rotterdam en een hele goede plek om je gezelschap mee te imponeren. 
 
 
 
Ik hoop je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven voor je volgende etentje! Welke is jouw favoriet?