Je bekijkt nu 5 Toffe activiteiten in Monteverde

5 Toffe activiteiten in Monteverde

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Costa Rica

Tijdens onze rondreis in Costa Rica, zijn we ook een paar nachten verbleven in Monteverde. In dit artikel vertel ik je meer over de toffe activiteiten die je hier kunt doen. Wil je meer weten over onze roadtrip in Costa Rica? Lees hier dan alles over de route en tips voor accommodatie!

1. Hiken in Santa Elena Cloud Forest

De meeste toeristen slaan deze plek over en bezoeken alleen Monteverde Cloud Forest. Echter wil jij de tour groups vermijden, neem dan een bezoek aan Santa Elena Cloud Forest. Dit park, privaat onderhouden door Santa Elena Technical Professional High School, bevindt zich op 1200m hoogte en heeft ruim 12 kilometer aan trails. 
 
De trails leiden je door het dichtbegroeide woud en met geluk spot je nog wat wildlife. Mis op een heldere dag ook niet de trail naar de uitkijktoren! Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de El Arenal vulkaan en andere omliggende vulkanen.
 
Wandelen in Santa Elena Cloud Forest
Wandelen in Santa Elena Cloud Forest
 
Ondanks dat de weg niet volledig geasfalteerd is, is het park goed te bereiken met de auto. Ook zonder auto is het park te bereiken met de bus vanaf Santa Elena. De kosten voor entree zijn $16 per persoon.
 

2. Nachttour in Silvestre

Wil je op een andere manier wildlife spotten tijdens een tour? Doe dan een nachttour bij Refugio de Vida Silvestre in Santa Elena. De tour kost $26 per persoon en is inclusief een guide, transport, zaklamp en een telescoop van de guide. Je kunt het hier vinden op Google Maps.
 
Groene adder gespot tijdens de nachttour in Monteverde
Groene adder gespot tijdens de nachttour in Monteverde
 
Natuurlijk heb je nooit zekerheid om wildlife te spotten, maar met een beetje geluk zie je luiaards, slangen en (slapende) vogels. Zelfs als je niet het geluk hebt om deze dieren te zien, is het een hele bijzondere ervaring om de stilte in een donker nevelwoud te ervaren.
 

3. Ziplinen

Heb je zin in iets meer avontuur en adrenaline? Ga dan ziplinen in één van de avonturenparken in Monteverde. Er is veel keuze dus hieronder 

4. Drink lokale koffie

Rondom Santa Elena vind je veel koffie plantages. Wil jij een kopje koffie drinken met lokale bonen? Ga dan naar één van de koffie barretjes en geniet van een lekker kopje koffie!

Twee van mijn favorieten zijn Café Monteverde Coffee Shop en Zuccaro Coffee & Bakery.

5. Wildlife spotten bij je accommodatie

Verblijf je in Los Pinos Lodge? Grote kans dat je wildlife kunt spotten nabij je huisje. Zo zagen wij verschillende vogels zoals deze motmots en werden we wakker gemaakt door brulapen. Heel bijzonder was ook het gordeldier dat ’s avonds vlak voor ons liep. Houd je ogen dus open!

Vergeet ook niet naar het uitkijkpunt te gaan in het park van Los Pinos. Vanaf hier heb je op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht op de kust van de Stille Oceaan en peninsula Nicoya. 

Motmots bij Los Pinos in Monteverde
Motmots bij Los Pinos in Monteverde

 

Nieuwsgierig naar wat je kunt doen op andere plekken in Costa Rica? Lees dan hier ons artikel over tips en bezienswaardigheden voor La Fortuna!