Je bekijkt nu La Fortuna | Tips & Bezienswaardigheden

La Fortuna | Tips & Bezienswaardigheden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Costa Rica

Ben jij van plan een bezoek te brengen aan La Fortuna en twijfel je wat te doen? Hieronder beschrijf ik 6 toffe bezienswaardigheden en geef ik tips wat te doen in de buurt van La Fortuna. 

Wil je meer weten over de gehele route van onze roadtrip in Costa Rica? Lees dan hier alles over de route en tips voor accomodaties!

1. Catarata La Fortuna

De Catarata La Fortuna is één van de mooiste watervallen in Costa Rica en daarom een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het ligt prachtig gelegen in het regenwoud. Ander voordeel is dat de waterval prima te bezoeken is bij bewolkt en regenachtig weer. 
 
De waterval ligt op 10 minuten rijden van het centrum en is makkelijk te vinden door Catarata Rio Fortuna in te voeren op Google Maps. Bij de ingang vind je een ruime parkeerplaats waar je gratis je auto kunt parkeren. De kosten zijn $18 per persoon. Hiermee heb je toegang voor de gehele dag. 
 
La Fortuna Waterval
La Fortuna Waterval
 

De wandelroute naar de waterval bestaat uit trappen en vereist geen specifieke wandelschoenen (op de terugweg zijn wij zelfs met slippers naar boven gelopen). Verwacht dus geen uitdagende trail maar het uitzicht is prachtig en het is heerlijk om af te koelen in het water van de waterval of in het naastgelegen meertje. 

2. Wandel de Senderos Los Tucanes Trail

Deze trail trekt minder toeristen dan andere wandelplekken in El Arenal. Wij vonden dit ideaal en hebben er daarom ook voor gekozen deze hike te doen. De route leid je door de rainforest met grote kans om apen en toekans te spotten naar uitzicht op de vulkaan en Lake Arenal. 
 
De hike is niet moeilijk maar vereist enige conditie. Omdat sommige plekken wat modderig kunnen zijn en je ook een stukje over vulkanisch gesteente moet lopen, raad ik je aan om wandelschoenen aan te trekken. De totale lengte van de hike is ongeveer 6 kilometer.
 
Start van de Senderos Los Tucanes
Start van de Senderos Los Tucanes
 
De trail is makkelijk te bereiken met de auto en bij de start van de trail is een kleine parkeerplaats om je auto achter te laten. De start van de trail ligt vlakbij de Arenal Lodge Observatory en is te vinden door Senderos Los Tucanes in te voeren op Google Maps. De kosten zijn $10 per persoon.
 

3. Wandel in El Arenal National Park

Een andere plek om te wandelen is National Park El Arenal. Dit park biedt prachtige uitzichten op de vulkaan en je kunt hier kiezen uit verschillende trails.

De ingang van het park bevindt zich op ongeveer 30 minuten rijden vanaf het centrum van La Fortuna en is hier te vinden op Google Maps. De kosten zijn $15 per persoon en bij de ingang is een kaart te vinden met alle verschillende wandelingen.

4. (Free) Hot Springs

Naast de verschillende trails staat La Fortuna ook bekend om de hot springs. Er is veel keuze in allemaal verschillende prijs categorieën. Meestal is entree voor de gehele dag.

Omdat wij niet de gehele dag gebruik wilden maken van de hot springs en wat geld hierop wilden besparen, hebben wij gekozen voor de gratis hot springs. Wat ons betreft een heerlijke plek en een prima alternatief voor de luxere hot springs.

Free Hot Spring La Fortuna
Free Hot Springs in La Fortuna

Je kunt de hot springs vinden via Free Natural Hot Springs op Google Maps. Je parkeert de auto langs de weg voor Tabacon Resort en vanaf hier is het een klein stukje lopen. Er staan mensen op deze weg die op je auto letten, wij hebben ze een kleine bijdrage gegeven maar hebben alsnog geen waardevolle spullen in de auto achtergelaten. In het weekend kan het hier vrij druk zijn met locals. Wil je iets meer privacy? Probeer de hot springs dan gedurende de ochtend op een doordeweekse dag te bezoeken.

5.  El Salto (Rope Swing)

Zin in een verfrissende duik? Dan is El Salto de perfecte plek! Onder een kleine brug is hier een gratis plekje in de rivier waar je kunt zwemmen. Het heeft ook een rope swing waarmee je het water in kunt zwaaien. 

El Salto (Rope Swing) in La Fortuna
El Salto (Rope Swing)

El Salto is ongeveer 5 minuten rijden vanaf het centrum van La Fortuna en is hier te vinden. Het wordt bezocht door locals en toeristen en vooral in het weekend kan het hier druk zijn. 

6. Ga lunchen in de Arenal Observatory Lodge

Heb je zin in een lunch met mooi uitzicht? Ga dan lunchen in de Arenal Observatory Lodge. Ideaal na het hiken van de Senderos Los Tucanes. Het restaurant biedt prachtig uitzicht over de vulkaan en Lake Arenal. Daarnaast kun je vanaf het terras goed vogels spotten.

Geef bij de ingang met slagboom aan dat je alleen komt voor lunch. Je krijgt dan een speciaal bandje waarmee je naar binnen kunt rijden. 

 

Wil je meer weten over andere plekken die je kunt bezoeken in Costa Rica? Lees dan hier over onze favoriete activiteiten in Monteverde!