Je bekijkt nu Ontdek de indrukwekkende natuur in Drake Bay

Ontdek de indrukwekkende natuur in Drake Bay

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Costa Rica

Drake Bay is één van de meest afgelegen plekken in Costa Rica maar daarom zeker niet minder waard om te bezoeken! Het is prachtig gelegen in een baai aan de oceaan en de perfecte uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Corcovado National Park. In deze post vertel ik je alles over hoe je hier kunt komen en wat je kunt verwachten. Wil je meer weten over onze complete route, lees dan deze post waar we een gedetailleerde route geven van onze roadtrip in Costa Rica. 

Algemene tips voor Drake Bay

Zoals eerder aangegeven ligt Drake Bay vrij afgelegen en hierdoor zijn er ook iets minder voorzieningen. Zo is er geen ATM en is het dus verstandig om voldoende geld mee te nemen. In sommige restaurants en hotels kun je wel betalen met een creditcard maar hier wordt vaak extra voor gerekend. 

Strand van Drake Bay
Uitzicht vanaf het strand van Drake Bay
Hotel tip: Casa el Tortugo (€61 per nacht)

Verder zijn er enkele kleine supermarkten en kun je een kleine bakker vinden. Omdat Drake Bay enigszins afgelegen ligt, kost het ook meer moeite om hier spullen en voedsel te krijgen. Houd er dus rekening mee dat het assortiment klein is en de prijzen hoger liggen.

De bakker is niet te vinden op Google Maps maar de locals kunnen je de weg wijzen. Loop in ieder geval langs Restaurant La Choza en sla rechtsaf. Dan zit het aan je linkerhand op deze weg. 

Vervoer naar Drake Bay

Drake Bay is te bereiken met het vliegtuig, de boot vanaf Sierpe of de auto (in het droogseizoen). Omdat de weg vrij ruig is en de voorzieningen gelimiteerd, kiezen de meesten voor één van de eerste twee opties. Wij hebben er tijdens onze reis ook voor gekozen de boot te nemen vanuit Sierpe. 

De boot vanaf Sierpe gaat twee keer per dag naar Drake Bay om 11:15 ($15) en 15:30 (20$). Er varen meerdere boten maar het is aangeraden er tenminste 30 minuten van tevoren te zijn. Vaak kun je via een accommodatie een reservering op een van de boten regelen. Anders kun je dit ook ter plekke doen.

Je kunt opstappen bij Restaurant Oleaje Sereno. Als je met de auto hierheen komt, kun je hier ook parkeren. Een parkeerwachter zal je naar een parkeerplek leiden en hier krijg je een bonnetje met het bedrag dat moet worden betaald bij terugkomst. Vaak is dit rond de $8 per dag. 

Bij het hotel meld je je aan bij de kapitein en dan word je vanzelf aan een bootje toegewezen. Bij aankomst in Drake Bay is er geen aanlegsteiger dus houd er rekening mee dat je natte voeten krijgt als je op het strand aankomt!

Aankomst met de watertaxi in Drake Bay
Aankomst met de watertaxi in Drake Bay

De watertaxi van Drake Bay terug naar Sierpe gaat om 7:30($15) en 13:30($20). Je kunt meestal de dag voor vertrek een plekje reserveren via je accommodatie. 

Bezoek aan Corcovado National Park vanuit Drake Bay

Corcovado National Park is (zonder twijfel!) één van de mooiste nationale parken in Costa Rica. National Geographic heeft het uitgeroepen tot één van de meest biodiverse plekken ter wereld en je kunt hier onder andere apen, tapirs en poema’s spotten. Het is sinds 1975 een beschermd natuurpark nadat veel van de prachtige natuur werd bedreigd door het zoeken naar goud. Daarom is er sinds kort ook een wet dat bezoekers alleen met een gids het park in komen. 

Tapir
Tapir in Corcovado National Park

 

Dag tour naar Corcovado

Wij hebben een dag tour naar Corcovado geboekt via onze accommodatie. Dit kostte $95 per persoon inclusief transport, entree geld, gids en lunch. Let op dat je dit contant moet betalen of anders komt er 13% bovenop met de creditcard. Wij kozen ervoor om naar Sirena station te gaan. Dit is iets verder weg dan San Pedrillo station maar ook meer midden in het park. Ons werd verteld dat we hierdoor een grotere kans hadden om dieren te spotten en we hebben inderdaad ook veel dieren gezien!

Onze tour startte om 6 uur ’s ochtends om eerst een boottocht te maken naar het park. Daar krijg je uitleg over de regels en kan het wandelen door het park beginnen. Uiteindelijk waren wij rond 2 uur ’s middags terug in Drake Bay waar we lunch kregen. 

Corcovado National Park
Corcovado National Park

Meerdaagse tour naar Corcovado

Wij hebben zelf niet overwogen om een meerdaagse tour te maken maar we waren positief verrast door de netheid van de faciliteiten bij het Sirena ranger station. Hier overnacht je bij een meerdaagse tour en daarom zouden wij dit een volgende keer zeker overwegen om te doen! Het lijkt ons namelijk een hele toffe ervaring om midden in de jungle te slapen!

Regels in het park

Zoals in de meeste parken in Costa Rica gelden ook hier strenge regels. Het is namelijk absoluut verboden om enige etenswaar mee te nemen in het park. Je tas wordt hierop ook gecontroleerd voordat je het park in komt. 

Wil je meer weten over andere plaatsen in Costa Rica? Lees dan onze posts over bezienswaardigheden in La Fortuna en activiteiten in Monteverde!

 

Hike de Drake Bay Trail

Natuurlijk is een bezoek aan Corcovado National Park niet het enige wat je kunt doen in Drake Bay! Wij liepen de Drake Bay Trail, een hele toffe (gratis!) activiteit die je kunt doen. 

Bamboe
De bamboe is hier immens

De Drake Bay trail loopt van Drake Bay tot San Pedrillo station en bedraagt in totaal 11 km en duurt ongeveer 6 uur. Wij zijn echter niet tot hier gelopen omdat we geen vervoer terug hadden en dezelfde weg terug moesten. 

Het kan vrij snel warm worden tijdens het lopen en daarom is het aan te raden om op tijd te vertrekken en ook voldoende water mee te nemen. Wij vertrokken iets aan de late kant en zijn daardoor tot Playa Las Caletas gelopen. Als je iets eerder vertrekt, kun je ook tot  Playa San Josecito lopen. Als de omstandigheden meezitten, kun je hier ook snorkelen. 

Uitzicht Drake Bay Trail
Eén van de stranden langs de Drake Bay Trail