Je bekijkt nu Actieve Vakantie in Arco

Actieve Vakantie in Arco

In September 2021 gingen wij een week naar Arco tijdens onze zomervakantie. Arco bleek de ideale bestemming om een sportieve vakantie te combineren met ontspanning en lekker eten! Gelegen net buiten de drukte van Riva del Garda en het Gardameer, kun je toch genieten van de prachtige omgeving. In dit artikel geef ik je tips voor de leukste (sportieve) activiteiten en leuke plekken om te eten.

Sportieve Activiteiten in en rond Arco

Arco is de ideale plek voor sportieve activiteiten en je kunt hier zeker een week verblijven! Hieronder geef ik een kleine greep uit de activiteiten die wij hebben ondernomen. 

 

Wielrennen in Arco

Als echte fietsliefhebber in Nederland, wilde ik ook de omgeving van Arco met de fiets ontdekken. Omdat ik geen getrainde fietser in de bergen ben, heb ik de hoogtemeters redelijk laag gehouden. Dit is zeker niet iets wat je moet tegenhouden om hier op de fiets te stappen. Er zijn genoeg verschillende fietsroutes die nog vlakker blijver of bijvoorbeeld korter zijn.

Lago di Cavadine
Uitzicht bij Lago di Cavadine

Mijn uiteindelijke route bracht mij langs het Lago di Cavadine en het Lago di Toblino. Het was hier totaal niet druk en de wegen waren ook erg goed om op te fietsen. Mijn precieze route kun je hieronder vinden!

Breng je meer tijd door in Arco en ben je een fanatieker fietser? Er loopt ook een supermooi fietspad langs het Gardameer met verschillende fietsroutes die je hier kunt vinden. 

Tip: Tijdens het hoogseizoen, kan het op deze fietspaden vrij druk zijn met gezinnen en kinderen. Houd hier rekening mee en probeer vroeg in de ochtend te fietsen als je flink hard wilt kunnen rijden.

Klimmen in Nago

Arco is een wereldberoemde plek om te klimmen en host elk jaar verschillende internationale wedstrijden, zoals Rock Master. Daarnaast is het ook mogelijk om als amateur klimmer de rotsen te bedwingen. Hierbij is het voor de minder ervaren klimmers wel aan te raden een gids te nemen. Wij hadden gids Francesco van Arco Mountain Guide

Klimmen in Nago
Klimmen in Nago

De plek waar wij hebben geklommen is in Nago Basso, een gebied niet ver van Arco en bekend om de mooie rustige ligging met kwalitatief goede rotsen. Hieronder vind je een klein kaartje met een overzicht van het gebied. 

Nago klimgebied
Overzicht van het Nago klimgebied

Hike langs het Gardameer

Vanuit Riva del Garda kun je een mooie hike maken langs de kliffen van het Gardameer. De wandeling loopt helemaal door tot aan het Ledromeer, maar dat vonden wij iets te ver voor temperaturen boven de 30 graden. Door deze hoge temperaturen als je in de maanden juni t/m september gaat, is het aan te raden om voldoende drinken en zonnebrand mee te nemen. Tot het punt waar wij omkeerden (waar we eerst een lekker ijsje hebben gegeten), is er geen plek om drinken te kopen. Je ziet de route hieronder. 

Het pad langs het meer is makkelijk te belopen en niet erg steil. Het pad ligt alleen wel vol met kleine steentjes dus goed schoeisel is voor het comfort zeker aan te raden!

Hike langs het Gardameer
Wandeling langs de kliffen van het Gardameer

De start van de wandeling is het makkelijkst te bereiken vanaf het centrum van Riva del Garda. Je loopt een klein stukje langs de weg en neemt dan het pad omhoog voordat het verkeer de tunnel in gaat. Parkeren is op de meeste plekken in Riva del Garda betaald maar wij vonden gelukkig nog een plekje net buiten het centrum. Vanaf hier is het ongeveer een kwartiertje lopen naar de start van de wandeling.

Suppen op het Ledromeer

Op 20 minuten rijden van Arco ligt het Ledromeer en is één van de schoonste meren in Italië. Daarnaast is het hier ook een stuk rustiger dan bij het Gardameer en dus de perfecte plek om de massa’s toeristen te vermijden. Het meer heeft ’s zomers een goede temperatuur om een duik te nemen en de omgeving straalt heel veel rust uit. 

Ledromeer
Uitzicht op het Ledromeer

Daarnaast zijn er ook veel sportieve activiteiten te doen. Je kunt een mountainbike huren om rond het meer te fietsen of een mooie wandeling maken rond het meer. Tenslotte is het meer ook de ideale plek voor activiteiten in het water zoals suppen. 

Je hebt verschillende plekken aan het Ledromeer waar je kunt liggen. Wij kozen voor Spiaggia Besta, aangezien dit ook het dichtst bij Arco ligt. Hier vind je ook een plek waar je de supboards kunt huren. Parkeren kun je op een betaalde parkeerplaats meteen langs de weg. 

Bakkerij

Ook een fan van vers brood of een lekkere focaccia tijdens je vakantie? Wij raden Panificio Corraini aan!

Deze kleine bakkerij ligt vlak aan de centrale weg en heeft ruime keuze aan verschillende soorten brood en lekkernijen. Zorg wel dat je op tijd bent want (zeker in het weekend) is alles snel uitverkocht. 

Restaurants

Onze favoriete restaurant in Arco is Osteria Le Servite. Het restaurant met een tuin in de wijngaard heeft een hele romantische sfeer en serveert heerlijk eten met goede bijpassende wijnen. Het menu wisselt elke week en heeft ook veel goede vegetarische opties. Reserveer wel vooraf want dit restaurant zit vaak vol!
 
Osteria El Servite
Osteria El Servite
 
 

Geef een reactie